SlotForum banner
1 - 2 of 2 Posts

· Registered
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Guys,
Sorry if this is in the wrong area or has been covered before-

Our Club has just converted to a six lane DS Lapcounter setup, and we have bought the PCLapcounter system for race management.
However, try as we might, we cannot get the DS to connect to the PCLapcounter. I have downloaded all that I think we need from the PCLapcounter site, - we already had a Serial to USB adaptor/lead from our Scalectric RMS days (running on the same Laptop) so are using that, but all we get is the amber light on the connections screen.
I have downloaded the 'manual' for PCLapcounter, but am strugling to make any sence of it.

In addition, I am also struggling to find anywhere in PCLapcounter that will run a series of heats allowing the drivers to race on each of the six lanes. We regularly get 15 - 20 racers and on every other rms sytem we have used over the years (including Scalextric RMS) all we have had to do is enter the list of the nights drivers, tell it how many lanes are in operation and let the system allocate drivers to lanes and heats until everyone has raced on each lane. Is there anywhere in PCLapcounter that will do this?

Sorry if I have missed anything on the PCLapcounter system - None of us are great with the workings of computers, and we were hoping to just 'plug in and play'- at the moment we are looking at using the DS setup and lots of paper!
Any help/suggestions greatly received.

Thanks
Shaun.
 

· Registered
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Guys,
Thanks for the help.
We now have connection and tried to run our race meeting. We input the drivers for the night, got the 21 heats generated, set up for 3 minute races and away we went. No missed laps, everyone happy - BUT!
At the end of the 3 minutes, the race was won, but we could not get the chequered flag up. As a result we had to use the Stop Race Icon. We then found that the system would not move on to the next heat. We could use the Rotate Heat icon, but as soon as we tried to start the race it reverted back to the first heat/drivers.
Presumably we have ticked/not ticked something to finish the race after 3 minutes so the system thinks we want to rerun it, and will not move to the next heat.
Any suggestions?

Thanks
Shaun.
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top