SlotForum banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a Scalextric Renault F1 digital, the engine has stopped working! The car is a few months old and not driven so much. Do not know how I will solve it? the wheels spin freely and everything lookes nice? it sounded a little weird before it stopped working. How much does a new engine cost? Make suggestions, please!
 

·
Premium Member
Joined
·
608 Posts
They don't often break unless you get a smell of electrical burning along with it. It may just be a loose connection from the guide or a broken wire. try wiggling the wires round a bit whilst applying a little bit of power. Are the braids connecting with the track ok?
 

·
David.
Joined
·
1,140 Posts
How did you get an engine small enough? And I'm surprised the power of an engine didn't just break the rest of the car.
But if you stuck with a motor like the rest of us it might be worth checking the connections to make sure one of the wires hasn't just come off.
 

·
David.
Joined
·
1,140 Posts
(Double post so I might as well make use of it)
Or it could be connections on the track its self, are the controllers plugged in right? Is the car on the same ID as the controller? The simplest of things can make the biggest of problems so check the track and car over well to make sure nothing's wrong.
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter · #5 ·
QUOTE (SSD slotguy @ 22 Jun 2011, 21:55) <{POST_SNAPBACK}>How did you get an engine small enough? And I'm surprised the power of an engine didn't just break the rest of the car.
But if you stuck with a motor like the rest of us it might be worth checking the connections to make sure one of the wires hasn't just come off.



You'd be surprised what I can do;-) Great to laugh like that! Thank you.

Sit here and try to sort out my exam before the summer holidays, my thoughts are not on my job if I say so;-)

Must try to run wires from a battery to the electric motor :), have tested so that it is the right ID.

Cheers
 

·
Mark
Joined
·
735 Posts
make sure the chip isn't touching the motor, my renault was factory fitted with a chip and not long after i had it it stopped working. opened it up and the chip was touching the motor, bit of insulation tape over the side of the motor and it solved my problem.
but check for loose or broken wires as everyone as said already and check the car id too! simple one but easily over looked!! lol
mark
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Unfortunately it seems that the electric motor has given up, it seems that something is loose in the motor, it rattles when you shake it. Have found the ID number w9049 and should just find a good place to order from :-( p.o.s
 

·
David.
Joined
·
1,140 Posts
How old is it, it might be a better option to take it back to the store if it isn't too old, just get them to replace it for you.

Oh, you're welcome by the way.
 
1 - 12 of 12 Posts
Top