SlotForum banner
1 - 4 of 4 Posts

· Premium Member
Joined
·
658 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have an intermittent problem (or two) with cars registering laps under two or more IDs. These schizophrenic cars can wreck any chance of sensible results. This will happen even with 1 car on the track and all other controllers unplugged.
How do I cure this?

Also sometimes a lap is not recorded. Is it possible that cars travelling over the start finish are too quick? the start finish (4 lane) is towards the end of a 4m straight but I would rather not move it unless I have to

I am using PBProSH and SSDC with voltages between 11.5v & 13.8v.

Any help or advice greatfully received
 

· Premium Member
Joined
·
658 Posts
Discussion Starter · #3 ·
QUOTE (GregK @ 7 Jun 2011, 15:45) <{POST_SNAPBACK}>Hi Simon,

How long have you been using the 4-lane start/finish? - NOT LONG

When did you first notice this problem?? - RECENTLY

Does this affect all cars or are there specific one??? - I HAVEN'T DONE EXTENSIVE TESTING BUT IT IS MORE THAN ONE CAR

Cheers - Greg

If I push the cars over the sensors they do record laps!
 

· Premium Member
Joined
·
658 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Thanks Guys for the advice.

It will be a few days before I can next try these things.

GregK - I should be able to swap out the 4 lane s/f for a standard C7030 I have or even try out my C7042.

MrF - I'll try resetting (probably before the above option) to see if it makes a difference. At the moment I'm using SSDC v,4.6.7. Is there any benefit to upgrading to v.5 yet? Will I lose any features from v4? Have bugs in v.5 been ironed out yet?

Ade (bigbird) - I hoovered and cleaned vigorously when I had the problems but I'm not sure if it made a difference. It seemed to work for a few laps then the problems re-occurred and I don't think it got dirty that quickly. I have used inox quite liberally as well.
 

· Premium Member
Joined
·
658 Posts
Discussion Starter · #10 ·
QUOTE (bigbird @ 8 Jun 2011, 17:49) <{POST_SNAPBACK}>hi
the problem may well be in your liberal coating of inox.A little goes along way.When i first got mine i was having problems with a rev G dpr car,it turned out to be to much inox on the braid plate.

Once it has worked into the rails wipe of the excess so the rails are dry.Then make sure the braid plates are dry and apply only a drop to each braid.I have not touched my traack in months and it works superb.

Thanks Ade,

I did wonder if I was "flooding" it.

I'll try a little less Inox along with the other recommendations.

My biggest concern though is if I have to move the start finish.

Is it possible that it can miss cars if they are going too fast?
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top