SlotForum banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Hi please help


Finally got everything set up and running but...

Newest version of APB firmware for 7042
Newest version of SSDC

I read the SSDC manual

I watched the video for setting fixed throttle pace cars.

I followed the steps.

The pace cars will not move. Nothing happens when i click the free practice and then the run pace cars in free practice. They should take off. They don't do anything. Start speed at 40, pace driver box checked. Car, Driver, Track all assigned.

They do not move.

I can race a non pace car with no problems. In fact, when i have pace car set up and controller plugged in it controls the pace car even when its in pace mode.

Im on windows xp 64 bit OS

Help anyoone?

Thanks...
 

·
Registered
Joined
·
3,057 Posts
If I recall, Andrew said he had problems with Win 7 64-bit which is why he changed database programs.
Could the problem be your 64-bit operating system?

I am sure someone else will provide more info.
Cheers!
 

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Resurrecting an old thread with new information here...

So I got my SSD going again after our move. Reformatted my hard drive and installed 32 bit XP. My computer easily meets the minimum specs. I have the latest updates of SSDC and all firmware for c7042 and pit pro.

Pace cars would no longer work, even using the "button clicking around" method that used to work before.

Until I discovered something.

I now have to set up the pace cars and then I actually DRIVE one using the controller (pacer car box unchecked) and then WHILE DRIVING IT I CHECK THE PACE CAR BOX and voila! It works.

Pain in the rear but whatever right?

Does anyone know if Andrew has addressed why there are so many issues getting the cars going? I just can't shell out the money for SSDC until that's resolved and I no longer have to do this.

Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
70 Posts
How odd!!!

I got my cable this week and downloaded SSDC today but couldn't get Pace cars to move. Whenever I set a driver to the appropriate ID the car stays there and will not move nor will it respond if I plug in the controller. I will now go and try your suggestion and post back.
 

·
Registered
Joined
·
70 Posts
So.....

Only once, but I managed to get the Pace function to work on ID2 but unchecking the Pace Driver box then driving the car round then (while still applying throttle) I checked the Pace Driver box and then pulled out the controller cable and it worked. I could speed it up and down with SSDC and the 'Free Practice' button either switched the Pace car on or off. However I couldn't get any other car to work and now I can get the original ID2 car to work either..


So thanks for the tip, it worked for a little while for me. Perhaps you can describe you exact steps? I noted that the option to run pace cars during practice had no effect?

Thanks
 

·
Registered
Joined
·
70 Posts
So just had some more luck - based on the previous helpful advice

1. APB On
2. SSDC started
3. Create new race
4. Put car on track and plug in controller (car will go as SSDC is in free practice)
5. Enable the 'Run Pace Cars in Practice' option
5. I have a driver with Pace Function enabled.
6. Drag driver 'Pacer' over to Race Manager and ID1
7. Car still operates on controller
8. Press the Free Practice button car stops
9. Press the Free Practice button (again)

While still applying throttle:

10. Uncheck the 'Pace Driver' function
12. Re-check 'Pace Driver' function
13. Pull out controller cable

Car should now be a pace car

I need to test again but go to go and see wife.

cheers for the help sadi...
 

·
Registered
Joined
·
268 Posts
Have you set the start speed on the pacecars high.? i have had problems with pacecars not starting but it was because they didn't have the speed to start!
 

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Also, have you ID'd each car first? Be sure you do that.

Put one car on the track at a time. It can be the ONLY car on the track.

Click the colored box you want that car ID'd to in the SSDC interface.

Remove car.

Put on next car.

Repeat.

That may be why only ID 2 was working. If you had all the cars on the track and clicked the ID two box (forgot what color it is) then it may have set all the cars to ID 2?

Anyways, one more thing... you said before that you had unplugged the controllers for pace cars. With SSDC you don't need to do this. Just leave them all plugged in. I'm not sure it "hurts' if you unplug them but just leave em in.

I've had a slew of other problems now too. Driver names/images not displaying, or randomly disappearing, all kinds of bugs.

Am going to go down to the previous versions as I've heard that can "fix" things and just use that.

Good Luck
 

·
Registered
Joined
·
139 Posts
To Adam George et al - I had the same prob as Sadineol and I printed out Adam george's instructions, followed then to the letter and have just finished an F1 race with three pace cars and myself driving car number 4.
BINGO

Three A STARS to AG.

Thank you very much!

Also Keith.
 
1 - 10 of 10 Posts
Top