SlotForum banner

Mod o wysokiej mocy z regulacją napięcia dla C7042 APB

111K views 322 replies 63 participants last post by  RikoRocket  
#1 · (Edited by Moderator)
Jak chciałbyś moc typu SH, możliwość regulacji napięcia, a wszystko to za bezcen? Tak? No to czytaj dalej!

Potrzebujesz
Nóż do cięcia
Lutownica
Odsysacz do lutowia
2x rezystory R010

Poziom trudności 2/10, wystarczająco łatwe dla nastolatków lub dorosłych.

Etap pierwszy, zdejmij złącze zasilania, zagnij nóżkę i zamontuj ponownie.

Użyj odsysacza do lutowia, aby usunąć lut.
Image

Uważaj, po stronie złącza znajduje się mały ścieżka. Jeśli pęknie, po prostu użyj przewodu, aby połączyć się z diodą do bocznej nóżki.
Podnieś złącze, gdy cały lut zniknie
Image

Zegnij końcową nóżkę do góry
Image

Przylutuj z powrotem do płytki z pozostałymi dwiema nóżkami i przylutuj gruby przewód do zagiętej nóżki. Przeprowadź przewód przez otwór regulatora 5 V, jak pokazano
Image

Etap 2, przetnij ścieżkę i przylutuj do niej przewód
Odwróć płytkę i nożem do cięcia przetnij pokazaną dużą ścieżkę, tnij w przód i w tył, aż zostanie czysto przecięta. Sprawdź miernikiem, jeśli go masz
Image

Zeskrob trochę zielonej substancji i pocynuj ścieżkę lutem. Teraz przylutuj przewód do ścieżki
Image

Etap 3, dodaj dwa rezystory, aby podwoić punkt zadziałania prądowego
Zidentyfikuj dwa rezystory R010 na środku tego zdjęcia. Dodaj dodatkowy lut na każdym końcu, jak pokazano.
Image

Teraz przylutuj nowe rezystory R010 (rozmiar 2512) bezpośrednio na wierzchu.

Użyj standardowego zasilacza C7024 dla nienaruszonego złącza (to zasila komputer)
Użyj zasilacza 0-15V 20-30 A dla zmodyfikowanego złącza (to idzie do sekcji zasilania)

#3 · (Edited by Moderator)
Dzięki Riko, to wygląda fantastycznie, uważam, że potrzebuję wizyty u okulisty, żeby dostać nowe okulary, żeby móc tego spróbować, albo porozmawiać z lokalnymi elektronikami i zaoferować im skrzynkę piwa
Image

Nie mogę się doczekać, aż wymyślicie, jak uruchomić laptower RichG z APB, jeśli w ogóle jest to możliwe.

Uważam, że przeszedłem z PB Pro SH na APB C7042, świetna robota chłopaki, genialne, absolutnie genialne
Image

#6 ·
Dobre pytanie, tryb analogowy wciąż działa.
Image

Możliwość zwiększenia napięcia może powodować problem z niektórymi samochodami w trybie analogowym, jest to "funkcja" standardowego systemu, a także przy pełnej mocy, ale jest trudna do zauważenia.
Image

Badamy to, może dodamy kondensator lub usuniemy cewkę.

Tryb cyfrowy działa w 100%, a tryb analogowy działa dobrze w przypadku niektórych samochodów.
W przypadku dotkniętych samochodów nadal możesz mieć zwiększony prąd, ale musisz utrzymać napięcie na normalnym poziomie.

Zatem wcale nie jest to "głupie" pytanie
Image

#7 ·
#9 · (Edited by Moderator)
#10 ·
Podobnie jak Billy Cart, miałem problem ze zrozumieniem, co zrobiono w Etapach 2 i 3.
Czy jest szansa na schemat zbliżeniowy pokazujący, co gdzie się znajduje?

Dzięki za świetną robotę... Teraz, aby zadowolić fanów podwójnego analogu.

Pozdrawiam!

#11 ·
Riko, czy zaoferowałbyś (lub 'inni') tę aktualizację jako usługę dla tych z nas, którzy nie są tak dokładni z lutownicą?
(Proszę, wyślij odpowiedź na PW, jeśli jest to bardziej odpowiednie)
Pozdrawiam,
Richard

#14 ·
Dzięki, Riko.

Znakomita robota, jak zwykle.

Pozdrowienia!
Image

#15 ·
Przycięcie i cynowanie obszaru gotowego na kabel

Image

Położenie dwóch rezystorów R010 - tutaj dodałem lut gotowy na dodatkowe rezystory

Image

Wreszcie z nowymi rezystorami na miejscu

Image

#16 ·
Przycięcie i cynowanie obszaru gotowego na kabel

Image

Położenie dwóch rezystorów R010 - tutaj dodałem lut gotowy na dodatkowe rezystory

Image

Wreszcie z nowymi rezystorami na miejscu

Image

#18 ·
Jest ścieżka o grubości zaledwie pół milimetra, która biegnie pod złączem. Służy do wykrywania, że złącze jest zamontowane (aby na przykład umożliwić analogowe dwa tory). Chyba że wyczyścisz cały lut z nóżek złącza, to podczas jego wyjmowania prawdopodobnie podniesiesz maleńką ścieżkę razem ze złączem. To nie koniec świata. Po prostu odetnij ją i wyrzuć. Następnie, gdy złącze zostanie ponownie przylutowane na miejscu, poprowadź maleńki drucik sygnałowy od końca diody, do której prowadziła ścieżka, do nóżki po stronie złącza.

#20 ·
Więc przy potencjalnym zapotrzebowaniu na całkiem sporo z nich, czy możesz uzyskać zniżkę dla byłego pracownika?

#22 ·
QUOTE (RikoRocket @ 27 cze 2011, 23:29) <{POST_SNAPBACK}>Wreszcie z nowymi rezystorami na miejscu

Image

Arghhh....
Image

Nie widzę żadnej różnicy! Czy widzisz jakąś różnicę? Widzę elementy R010, ale gdzie jest dodany rezystor? Czy jest on równoległy do rezystorów R010?

Mogą to być moje stare oczy, które zawodzą, czy ....?
Image

Przepraszam za tyrady... ale nie sądzę, żeby to był mod 2/10, jeśli masz słaby wzrok.

Na zdrowie!
Image

#23 ·
Są one ułożone jeden na drugim/ułożone jeden na drugim. Na pierwszym zdjęciu widać stare z oznaczeniem R010. Na drugim widać, że są nieco bardziej niechlujne i mają na sobie nadruk R01F.
Widzę, co jest robione, ale nie jestem pewien, czy byłbym w stanie to zrobić. Może po prostu będę musiał to odesłać, jeśli nie zdobędę się na odwagę, żeby spróbować samemu. ;-)

#24 ·
QUOTE (MrFlippant @ 28 Jun 2011, 19:24) <{POST_SNAPBACK}>widać, że są trochę bardziej niechlujne,
Image
Image
trochę trudno było przyłożyć do nich lutownicę
Image

#25 · (Edited by Moderator)
Dzięki, Panie F.

W tym przypadku nie widziałem lasu z powodu drzew.

Mogę to też pominąć... zamiast zrujnować APB...

Przychodzi teraz tak wiele modów... In-Car Pro. itp. ... może warto najpierw poczekać, aż kurz opadnie.

Na zdrowie!
Image

#26 ·
Można to łatwo odwrócić, jeśli chcesz przywrócić APB do standardu.

Niech kurz opadnie? Zbyt wiele modów? Myślałem, że ludzie tego chcieli...
Image