SlotForum banner

Targa Suburbia

168K views 257 replies 56 participants last post by  rallyhub  
#1 ·
Cześć świry,

coś nowego z mojej piwnicy po tym, jak miałem trochę pecha z Targa Strada Del Vino. Znowu jest to motyw targa, oparty na Scorpiusie, tym razem trochę mniejszy (żeby mieć szansę na ukończenie go tym razem). Centralnym elementem może być mała wioska, w stylu podmiejskim, powiedzmy z późnych lat 60. Ale to odległa przyszłość. To mam do tej pory:

Image

Image

Image

Obszar, w którym znajduje się ciężarówka, może być przestrzenią dla przyszłej wioski...

Wszelkie przemyślenia mile widziane.

Pozdrawiam Jens

#6 · (Edited by Moderator)
Cześć wszystkim,

dziękuję za pozytywną opinię. @Lasp: Będzie 6 zmieniaczy pasów umożliwiających najlepszy pas. Można to obsłużyć za pomocą Scorpius wireless. Długość obu pasów wynosi około 8,8 m (około 29 stóp), najlepszy pas jest nieco krótszy. Wzniesienia wynoszą do 0,35 m (około 1 stopy).

Pozdrawiam Jens

#7 · (Edited by Moderator)
Cześć dziewczyny i chłopcy
... dzisiaj trochę więcej popracowałem: Trochę szlifowania i malowania. Potrzeba jeszcze trochę patynowania i rozjaśniania, ale jak na razie, moim zdaniem, nie jest tak źle.

Image

@Slots-o-fun: Elewacje są już pewne - będą wyglądać tak:

Image

Mam nadzieję, że wam się podoba. Mnie tak!
Pozdrawiam Jens

#12 · (Edited by Moderator)
Cześć Bill,

LC są ręcznie robione z aluminium 6 mm (trochę to zajmuje, ale warte każdej minuty). W połączeniu z przełącznikiem od peco i elektroniką od scorpius (lub czymkolwiek innym, czego używasz) powinno działać. Scorpius udostępnia plan, jak to zmontować:

Image

Image

Image

Zdjęcie autorstwa Scorpiuswireless.com - Dzięki

Image

Zdjęcie autorstwa Jorgen - Dzięki.

Pozdrawiam Jens

#13 · (Edited by Moderator)
Image
To znowu ja
Image
Powodzenia z nowym torem, mam nadzieję, że "MC Steel" też ruszy dalej? Nie mogę znaleźć czasu, żeby coś z tym zrobić. Tylko żeby porysować kilka starych samochodów
Image
Może moje samochody będą mogły kiedyś jeździć na twoim torze? Mam nadzieję. BTW NIE WYPOWIADAM ZŁYCH KOMENTARZY !?
Image

#15 ·
Cześć RecklessRacer, cześć wszystkim.

Dziękuję za pozytywne komentarze. Toyota to RACER, 250GTO został wyprodukowany przez FLY. Uwielbiam obie marki za ich szczegółowość, najbardziej lubię Racers, ponieważ mają podwozie slot.it i naprawdę świetnie się nimi jeździ. Wiele Flys wygląda świetnie, ale bez tuningu nie jeżdżą dobrze. Racers są bardzo drogie i dlatego Toyota jest jedyną, którą posiadam do tej pory. Używam jej tylko do "rekreacyjnego cruisingu", ponieważ nie chcę jej rozbić. Zamówiłem również GTO250 od Racer, ale jeszcze nie dotarł...

Image

Pozdrawiam Jens

#16 ·
Cześć Jens,

dlaczego sam nie zbudujesz swojego cra, tak jak ja to robię? Dzięki temu możesz stworzyć samochód wyścigowy, jakiego potrzebujesz i chcesz mieć, jak moja najnowsza kreacja? Mała Lancia.

Przy okazji, tor wygląda dobrze, jak dotąd
Image

#17 ·
Wow, Basement Kid znowu w trasie, wspaniale. To będzie wspaniała zabawa.

#19 · (Edited by Moderator)
Witajcie dziewczyny i chłopcy,

mała aktualizacja: Założyłem całą taśmę miedzianą, zmontowałem i zamontowałem wszystkie flippery. Są już gotowe do połączenia z lanebrains. Potrzeba jeszcze dużo więcej okablowania i kilometrów kabli, ale jak dotąd jestem zadowolony z rezultatu.

#23 ·
Krótka wiadomość: Targa jest uruchomiona (na razie tylko najlepszy tor, flippery jeszcze nie działają)! To naprawdę fajna zabawa, samochody muszą być w tej chwili prowadzone po zakrętach z powodu trocin na torze. Pozdrawiam Jens